2010. szeptember 28., kedd

Adonyi révészleves struccból recept

Hozzávalók:
10 dkg vöröshagyma, 
30 dkg sárgarépa, 
15 dkg fehérrépa, 
1 db zeller, 
15 dkg burgonya, 
60 dkg strucchús, 
10 dkg zsír, 
3 db citrom, 
25 dkg burgonyás nudli, 
3 dkg pirospaprika, 
só, 
őrölt bors, 
tárkony, 
finomliszt, 
7 dl tejföl.

Elkészítés:
A tisztított és apró kockára vágott vöröshagymát zsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az 1×1 cm-es kockákra vágott húst. 
Kérgesre pirítjuk, majd a felkockázott zöldségfélékkel együtt fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután beletesszük ízlés szerinti mennyiségben a tárkonyt, kevés fekete őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, belenyomjuk a négy darabba vágott citromok levét, és a kifacsart citrom héját is beledobjuk. 
Kevés ideig még pároljuk fedő nélkül, majd felengedjük csontlével vagy vízzel, és tovább főzzük. 
Mielőtt majdnem kész a levesünk, beletesszük a burgonyanudlit (készen kapható mirelit). 
A tejfölből és a lisztből félsűrű habarást készítünk, amit óvatosan a levesbe csorgatunk – lassú keverés mellett, nehogy összecsomósodjon. 
A levest addig főzzük, míg a nudli fel nem jön a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése