2010. szeptember 28., kedd

Almatorta

Hozzávalók: 
12,5 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1 tojás, 1 tk. reszelt citromhéj, csipet só, 60 dkg savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál calvados (almalével helyettesíthető), liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a formát kikenjük, kilisztezzük. A lisztet 7 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a sóval tésztává gyúrjuk.
A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy pereme is legyen. A tészta alját megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
Az almákat negyedeljük, meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, a cikkeket felszeleteljük és tetőcserépszerűen elrendezzük a tésztán. 3 dkg vajat felolvasztunk, és a calvadosszal, a citromlével és a maradék cukorral elkeverve az almára öntjük. További 30 percig sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése