Alap:
3 db 3 tojásos piskótát sütünk (3 tojás, 3 kanál porcukor, 3 kanál liszt, sütőpor).
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingot 2,5 dl tejjel felfőzünk. 25 dkg Rama margarint és 25 dkg porcukrot a krémmel összekeverünk. Beleteszünk 1 rumaromát, 2 kanál lekvárt, apróra vágott meggyet, és 1 piskótát is belemorzsolunk. A másik piskótát lekvárral megkenjük, rátesszük a tölteléket, majd újra lekvárt kenünk a töltelékre, végül ismét piskóta következik. A tetejére a máz kerül: 25 dkg porcukrot, 3 kanál citromlét, 2 kanál meggylét jól kikeverünk hidegen, majd a sütire kenjük. Megvárjuk, míg megszilárdul, majd szeleteljük és tálaljuk.
Szia!
VálaszTörlésNagyon tetszik a puncstortád, viszont lenne egy kérdésem! A piskótalapok egy színűek legyenek? És az oldalára nem kell piskóta? Vagy megsüssem a piskótákat és vágjam ki a belét? Hogy legyen? Választ a brigitta.bogdan@gmail.com emailre várom
Mitől barna a töltelék?
VálaszTörlés