2010. szeptember 28., kedd

Áfonyás zableves recept

Hozzávalók:
6 személyre 

» 750 g friss fekete áfonya 
» 6 dl víz 
» 150 g méz 
» 3 ek. zabpehely 
» 300 g natúr joghurt 
» csipetnyi só 
» A díszítéshez: 
» mentalevél

Elkészítés:
Az áfonyákat megmossuk, pár szemet pedig elteszünk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a mézet és 10 percig takarékon pároljuk. 
A zabpelyhet megturmixoljuk és beledolgozzuk a joghurtot, sóval ízesítjük, majd hozzákeverünk egy kis áfonyalevet. A keveréket hozzáadjuk a leveshez és 10 perc alatt készre főzzük.

Tanácsok:
Tálaláskor mentalevelet és áfonyadarabokat szórunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése