2010. szeptember 28., kedd

A legfinomabb bableves recept

Hozzávalók:
50 dkg bab 
füstölt oldalas vagy csülök 
1 nagy fej hagyma 
tárkony 
2 ek. paradicsompaszta vagy ketchup 
só, bors, paprika 
ereszték (1 kanál liszt elkeverve tejföllel) 
rántás (ereszték helyett) 
2 ek. ecet

Elkészítés:
Belerakom a húst a fazékba annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor felfõ, akkor el kell önteni a levet amiben a hús fõtt és új adag vizet ereszteni rá. Ekkor belerakom a babot (amit már elõzõ este beáztattam), a hagymát, tárkonyt, paradicsompasztát. Paprikával borssal megszórom és sózom. 
Amikor majdnem kész, akkor rakom bele az eresztéket és/vagy a rántást. A legvégén, amikor lezárom a tüzet, akkor kerül bele a 2 ek. ecet.

Tanácsok:
Lehet rakni bele külön ételízesítõt is; aki savanykásabban akarja enni, az rakhat bele még egy kis ecetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése