2010. szeptember 28., kedd

Áfonyás krémleves recept

Hozzávalók:
50 dkg áfonya 
2 dl tejföl 
1 dl tejszín 
1 mokkáskanál reszelt citromhéj 
1 evőkanál liszt 
1 szegfűszeg 
só és cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Az áfonyát 
megmosom lecsöpögtetem majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése