2010. szeptember 28., kedd

Nagymama gesztenyés tekercse

Hozzávalók:

- a tésztához: 25 dkg darált háztartási keksz, 18 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 1-2 kiskanál keserű kakaópor (minél sötétebb)
- a krémhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 12 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg kristálycukor, 1-2 kiskanál rum, 1 kiskanál kókuszreszelék
- a tetejére: kb. 10 dkg tortabevonó étcsokoládé


Elkészítés:

A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, (akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne), majd félretesszük, amíg elkészül a krémje.

Ehhez a szobahőmérsékleten fölengedett masszát burgonyanyomón áttörjük vagy villával összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal, meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne.

Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét egy nedves késsel kenegetve kb. 20-25 cm-es téglalappá formáljuk. A töltelék felét rásimítjuk, majd konyharuha segítségével fölgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy készítjük el, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük fel, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll, és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése